Tre ugers-snak med Sundquist

Det er tre uger siden, at Magnus Sundquist vendte ”hjem” til Rødovre og overtog tøjlerne for spillertruppen i Mighty Bulls. Fem kampe er blevet spillet, men den svenske cheftræner har fortsat den første sejr til gode.

Han er dog fortrøstningsfuld og ser fremgang både mentalt og spillemæssigt:

- Det er lidt mærkeligt at sidde efter fem kampe og sige, at man er tilfreds, når man har tabt dem alle. Men set i et større perspektiv, så er har det været en positiv start. Vi har mødt fem hold, som alle ligger i top-5 og er lidt mere rutinerede og har lidt mere fysik, og det har været med til at gøre, at de har kunnet vinde de her kampe mod os.

- Vi kunne have vundet fire ud af de fem kampe. Der er kun kampen i SønderjyskE, hvor vi spiller en god første periode, men de var klart bedre end os i særligt de sidste to perioder, fortæller Sundquist og fortsætter:

- Jeg så et hold uden selvtillid for tre uger siden, men nu spiller vi op med modstanderen og viser, at vi både vil og kan mod - for at være realistisk - bedre hold. Det er ikke kun, at vi kæmper, men også, at vi kan øjne sejren og ser muligheden for at vinde i stedet for, at man er bange for at tabe. Når man er nede og mangler selvtillid, så kan frygten for at tabe nogle gange tage over fremfor, at man ser muligheden for at vinde.

- Jeg ser en stor vilje til at ville vende dette hos spillerne. Men jeg har også set, at mange af dem føler, at de har skuffet fans og andre i sæsonen indtil videre. Så det er en fornøjelse at komme ned til træning og se den fremgang, der kommer dag for dag. At spillerne virkelig kæmper for at rette op på sæsonstarten.

Startede med en streg i sandet
Det kan være svært at overtage et nyt hold midt i en sæson, for der er vaner, systemer og oplevelser, der sidder i truppen.

- Jeg har ikke villet fokusere på, hvad der er sket tidligere. Vi har skullet koncentrere os om Frederikshavn-kampen og fremad, og det har spillertruppen virkelig købt ind i. På sigt tror jeg på, at det her kommer til at blive godt.

- Hvis vi fortsætter på den her måde, så kommer vi til at tage gode skridt. Vi er i gang med at lægge en plan, der også strækker sig udover denne her sæson, og som skal løbe parallelt med præstationerne nu, fortæller han. Og særligt det ”at præstere” er en nøgle:

- Vi skal tale præstation i stedet for at vinde. Vi skal præstere hver især. Så må vi se, hvor langt det rækker i den her sæson.

Spillertruppen blev i går en spiller mindre, da Julius Persson rejste tilbage til Sverige. Det er dog vigtigt for cheftræneren at understrege, at en spillerafgang ikke betyder hvidt flag over Rødovre Centrum Arena:

- Afgangen af Julius Persson betyder ikke, at vi på nogen måde har givet op i kampen om at nå slutspillet. Spillere som ikke føler, at de kan give 100% på den ene eller den anden måde, kan vi ikke tvinge til at yde maksimalt. Julius har arbejdet godt for holdet, men med de fordele og ulemper, der lå omkring at lade ham skifte, har vi vurderet, at det var det bedste for holdet, fortæller han og roser Persson for en god præstation i Aalborg, hvor han kæmpede upåvirket og blokerede skud flere gange i løbet af kampen.

- Vi er allerede i gang med at finde en erstatning for Julius, som kan komme ind og forstærke holdet. Med lidt held kan det måske lykkes i løbet landsholdsbreaket.

Landskampspausen kommer på et godt tidspunkt
Med fem Metal Liga-kampe har Sundquist haft mulighed for at se holdet an i både træningen og kampsituationer, og en kamppause på en uge kommer belejligt til at kunne stoppe op og reflektere.

Fire af de fem kampe er endt med tætte 2-1-nederlag, og de to af dem er enten afgjort i forlænget spilletid eller straffeslag. Holdet har lukket få mål ind og særligt det defensive har også fyldt meget i træningen:

- Vi har arbejdet med forskellige områder af vores defensive struktur med placeringer, roller og opgaver. At vi skal være omhyggelige med pucken i egen zone og gøre det simpelt og effektivt, så vi kan vende spillet hurtigt, for at kunne komme fremad. Den del har set vældig godt ud, forklarer han.

Men tre uger er ikke lang tid til at nå hele vejen rundt og derfor skal tingene tages i etaper:

- Man er nødt til at tage lidt ad gangen for ikke at overbelaste spillerne mentalt og skabe forvirring ved for mange ændringer. Vi har fokuseret på attitude, karakter, forsvarsspil, simpelt spil og tro tingene. Og at vi skal stille højere krav til hinanden. Nu skal vi åbne mere op og fokusere på andre situationer, siger han og uddyber:

- Vi ikke scoret så mange mål, men vi har skabt chancer fremme på banen. Vi skal være stærkere på pucken i angrebszonen, og vi skal ligge tættere på hinanden, så vi kan skabe et større pres. Der er vi nødt til at blive bedre. Men det hænger også sammen med, at vi måske mangler lidt fysik og rutine – men på fart, speed og skøjteløb er på vi højde med alle hold i ligaen.

- Det er svært at træne at score mål. Det er mere noget, der ligger på rygraden. Men vi skal skabe større trafik foran modstanderens mål, og vi skal blive bedre til at sende flere pucke på målet fra vores backer på blueline. Det bliver et fokus i landsholdspausen. Vi er ikke et hold, der kommer til at score 4-5-6 mål per kamp i gennemsnit, men vi er nødt til at blive mere fandenivoldske i de afgørende situationer og samtidig blive meget stærkere på pucken i angrebszonen, så kommer vi også til at score flere mål, slutter han.

Spillertruppen træner i første del af ugen, inden et par velfortjente fridage venter. Holdet igen samles søndag for at forberede sig på kampen mod Esbjerg Energy.

Rødovre Centrum Arena lægger is til kampen mod Esbjerg tirsdag d. 16. november med kampstart kl. 20.15.


Coronapasset genindført ved sportsarrangementer RMB og Julius Persson ophæver samarbejdet