Nederlag til stærkt tophold

Det skulle have været en festlig aften i Rødovre Centrum Arena, men tidligere på fredagen blev det meldt ud, at kampen mellem Rødovre og Aalborg skulle spilles uden tilskuere.

Det blev en yderst speciel kamp, hvor der kun var presse, kontrollører, holdenes stab og bokspersonalet til stede under afviklingen. Det stod hurtigt klart, at Aalborg var det stærkeste mandskab på isen. Topholdet tromlede derudaf, mens Rødovre havde svært ved at skabe afgørende chancer.

Aalborg viste stor effektivitet og afgjorde kampen med to hurtige scoringer i begyndelsen af anden periode. Begge hold blev ramt af rigtig mange udvisninger, om end disciplinen hos hjemmeholdet var på et niveau lavere. Tre personlige udvisninger til Matt O’Connor, Miro Keskitalo og Matthias Asperup var helt aldeles unødvendigt.

Aalborg dominerede første periode og bragte sig også foran ved Thomas Spelling med to minutter til pause. Han udnyttede en retur tæt under mål, og så var Matt O’Connor i Rødovre-målet passeret.

Forinden havde der været god chance til Matthias Asperup, men George Sørensen diskede op med stor redning. Martin Lefebvre ramte stolpen for gæsterne i et stærkt spillet overtal.

Fra begyndelsen af anden periode satte Aalborg sig alvorligt på spil og chancer. Pierre-Olivier Morin eksekvererede to gange inden for de første fem minutter, og så var gæsterne pludselig i front med tre mål.

Rødovre havde rigtig svært ved at følge med topholdet, der havde et niveau ekstra end hjemmeholdet. Rødovre manglede i den grad et boost fra det fraværende fredags-hjemmepublikum.

Kort inde i tredje periode øgede Julian Jakobsen for Aalborg i powerplay. William Rørth havde skiftet med Matt O’Connor i pausen, og den unge keeper blev således kastet for topholdets pirater. Rørth måtte også lade sig passere 10 minutter senere, da Anders Krogsgaard gjorde det til 0-5.

Inden for det sidste halvandet minut kom Rødovre på måltavlen med to reduceringer på George Sørensen i Aalborgs mål. Først Marko Virtala i powerplay, inden Magnus Carlsen satte aftenens sidste scoring til slutresultatet 2-5 i den totalt mennesketomme arena. Flere gange undervejs kunne man høre dommere og spillere kommunikere. Bemærkelsesværdig aften.

Rødovre har dermed tabt de sidste otte kampe i streg, og på tirsdag venter Frederikshavn White Hawks på hjemmebane i grundspillets sidste kamp. Kvartfinalen mod Aalborg skal efter planen begynde i Nordjylland fredag den 13. marts.

Rødovre Mighty Bulls – Aalborg Pirates 2-5 (0-1, 0-2, 2-2)
17:50 0-1 Thomas Spelling (Morin, Scheel)
20:54 0-2 Pierre-Olivier Morin (Spelling, Scheel)
24:46 0-3 Pierre-Olivier Morin (Spelling, Carstensen)
41:25 0-4 Julian Jakobsen (Spelling, Morin) PP1
52:35 0-5 Anders Krogsgaard (Scheel, Kabanov) PP1
58:33 1-5 Marko Virtala (Asperup, Klarskov) PP1
59:52 2-5 Magnus Carlsen (Mortensen, Keskitalo)

Udvisninger: RMB 9x2 min + 3x10., AP 7x2 min.