Skadessituationen: To mulige comebacks og unge tilføjelser

Rødovre-holdet fortsat hårdt ramt af skader med målmand O’Connor, backerne Julius Nyqvist og Kasper Jensen samt de to forwards Matthias Asperup og Nicklas Carlsen ude. Sidstnævnte for sæsonen med en diskusprolaps. Herudover er fem unge spillere i spil til at komme med til U20 VM, hvor de forventes at blive udtaget.

Den sportslige sektor har været på overarbejde i den seneste tid for at forsøge at løse udfordringerne og det er lykkedes at hente et par midlertidige forstærkninger ind:

Backen Lasse Carlsen, der til dagligt spiller 1. division for RSIK, bliver tilknyttet RMB under U20 VM. Carlsen har spillet en enkelt kamp for RMB før og spillede i sidste sæson Metal Liga-hockey for Hvidovre.

18-årige Maksim Popovic (forward) er Herlev-dreng, men er for nylig skiftet til RSIK. Han har de seneste to sæsoner spillet for Herlev Eagles og qua denne erfaring, kommer han til at træne med fra søndag for at vise frem for trænerteamet og kan dermed også være aktuel i perioden under U20 VM.

Herudover har to erfarne kræfter meldt sig på banen – og de behøver nok ikke en større introduktion: Assisterende træner Morten Andreasen har været med på træningerne den seneste uge og Jannik Karvinen deltager fra søndag.

Unge Magnus Galby fra RSIK har allerede været en del af truppen i en del kampe og vil forsat være med omkring RMB, ligesom William Rørth vil få backup fra RSIK’s unge målmænd (senest Magnus Wulff) indtil Matt O’Connor er tilbage.

Sportschef Jørgen Illemann:

- Det har været et hårdt efterår på skadefronten. Så snart én melder sig klar, er vi blevet ramt af nye udfordringer. Men drengene kæmper og trænerteamet arbejder benhårdt hver dag, selvom forholdene ikke er optimale.

- Vi vidste, at vi kunne få nogle udfordringer omkring U20 VM, men slet ikke i den her kategori. Så vi er meget glade for, at Morten og Jannik er klar på at trække i trøjen igen for en kortere periode. Det er virkelig en stærk karakter, at være klar til at hjælpe holdet og klubben på alle måder, og det sætter vi meget stor pris på. Morten har formen på plads og ser vi, hvor Jannik står på de kommende træninger. Han har været med i rigtig mange år og ved, hvad der skal til.

- Lasse er en ung spiller, som vi har haft på radaren før. Han er Rødovre-dreng og har spillet en enkelt kamp for RMB og var en del af Hvidovres Metal Liga-hold i sidste år. Lige nu er hans fokus dog på uddannelse, men vi er glade for, at han har takket ja til at hjælpe os her i december. Han er et emne til en Metal Liga-trup, så det bliver også en chance for at kunne vise sig frem, hvis tiden til Metal Liga-hockey kommer på et senere tidspunkt.

- Maksim kender vi mest som modstander i Herlev, men han har god Metal Liga-erfaring som kun 18-årig og har også været med på U-landsholdene. Han er for nylig skiftet til RSIK og har en ambition om at komme tilbage i Metal Ligaen. Han træner også med fra søndag og der ser vi på formen, som forventes at være god. Vi forventer også, at han ligesom Lasse er et emne til at kunne begå sig i en Metal Liga-trup i fremtiden, fortæller sportschef Jørgen Illemann.

Der har også været set på mulighederne for at tilføre holdet en midlertidig forstærkning fra udlandet – eksempelvis via en lejeaftale -, men det har endnu ikke været muligt. Hvis muligheden dukker op, så kan det komme på tale, men indtil videre er det ikke lykkedes at finde den rigtige løsning økonomisk og profilmæssigt.

Herudover kan der naturligvis blive tale om, at flere unge RSIK-spillere kommer til at få kampe for Mighty Bulls.

Næste kamp er på tirsdag d. 3. december mod Odense Bulldogs. Kampstart er kl. 19.00 i Rødovre Centrum Arena. Dørene åbner kl. 18.00.


Kasper Jensen comeback-klar for Rødovre i morgen VIDEO: Højdepunkter fra Rødovre Mighty Bulls - Rungsted