Mighty Bulls skabte spænding i slutminutterne med en reducering, men Herning holdt stand og snuppede alle tre point.

Rødovre Centrum Arena dannede tirsdag aften rammen om Mighty Bulls mod Blue Fox i Metal Ligaen. Den sidste hjemmekamp i 2020, der ville blive overværet af tilskuere. Coronasituationen gør, at de næste tre hjemmekampe skal spilles uden fans på lægterne.

Herning førte med to mål indtil få minutter før tid, hvor Dylan Busenius reducerede med et flot mål. De rødblusede fik dog ikke udlignet, og gæsterne vandt dermed en kamp, hvor Rødovre havde svært ved at spille sig frem til afgørende chancer.

Ganske jævnbyrdig første halvdel i første periode, hvor der var fin intensitet og tempo i spillet. Herning bragte sig foran efter ni minutter ved Brodie Dupont, der skubbede pucken over stregen, efter William Rørth kun halvklarede forsøget fra Peter Hansson.

Begge hold forsøgte sig i overtal i løbet af perioden, men her faldt ingen udvisninger. Rødovre med for langsomt spil, og gæsterne holdt de rødblusede i ufarlige positioner. Herning sluttede bedst i de første 20 minutter, og Simon Nielsen havde fortsat til gode at blive testet for alvor i midtjydernes bur.

Herning altdominerende fra begyndelsen af anden periode uden at skabe de helt afgørende muligheder. Hen over midten af perioden kom Rødovre bedre med i opgøret, og der blev begået færre fejl. Fint fokus og fight mod herningenserne, der i store træk blev holdt fra fadet.

Selv om tyrene kom bedre med i kampen, var det alligevel Herning, der fandt vej til netmaskerne. Med sin anden scoring bragte Brodie Dupont gæsterne foran med fire og et halvt minut til pause. Han styrede pucken mellem benene på William Rørth efter afslutning fra Nicolai Weichel.

Stor tænding i opgøret frem mod pausen, og Rødovre fik kreeret ganske fine chancer på Simon Nielsen. Herning holdt imidlertid tomålsføringen – og stadig spænding til de sidste 20 minutter.

Første halvdel af tredje periode bød ikke på den store dramatik, og Rødovre fik ikke skabt ret mange oplagte scoringschancer. Herning havde også svært ved at få skud ind på mål, og gæsterne blev noteret for første skud i perioden efter hele 11 minutter.

Med tre og et halvt minut igen tryllede Dylan Busenius på kanten af slottet, hvor han snød et par Herning-spillere, inden han sendte pucken ind i netmaskerne. Simon Nielsen var passeret for første gang i matchen, og tyrene skulle jagte en udligning.

Cheftræner Thor Dresler trak William Rørth ud med små to minutter igen, men satsningen kastede ikke mål af sig. I stedet kunne Morten Poulsen definitivt afgøre slaget med en scoring i tomt mål med 38 sekunder igen.

Herning snuppede dermed alle tre point, mens Rødovre led et nyt nederlag mod et jysk hold. Næste opgave for Thor Dreslers tropper er på fredag i udekampen mod ærkerivalerne fra Rungsted.

Rødovre Mighty Bulls – Herning Blue Fox 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)
09:11 0-1 Brodie Dupont (Hansson, Bau Hansen) (PP1)
35:30 0-2 Brodie Dupont (Weichel, Jensen)
56:38 1-2 Dylan Busenius (Klarskov, N. Carlsen)
59:22 1-3 Morten Poulsen (Hansson, Netterberg)
Udvisninger: RMB 3x2 min., HBF 2x2 min.
Skudstatistik: 17-26 (4-8, 8-10, 5-8)
Tilskuere: 375


VIDEO: Højdepunkter fra Rødovre-Herning Blue Fox besøger Mighty Bulls