Rødovre Mighty Bulls kan i sæsonen 2024-25, fejre 60 sæsoner i træk, i den bedste danske ishockeyrække, som nu hedder Metal ligaen.

Selvom det i dag er en ’tilmeldingsliga’, var der i mange år ned- og oprykningspil til og fra ligaen.

Rødovre blev stiftet i 1961, da man fik en skøjtehal på Lisbjergvej med plads til 2.000 stående tilskuere, og klubben rykkede op i den daværende 1. Division i 1964, da man vandt med 4-0 over Silkeborg.

I mange år lå Rødovre i bunden eller lidt over midten af rækken, inden man i 1977 gjorde et reelt scoop. Det lykkedes at få Boris Kulagin som træner, og han kom direkte fra det Sovjetiske landshold. I dag ville det vel svare til, at Pep Guardiola blev træner i Avarta. Rødovre vandt sit første DM i ’78 med Kulagin som træner, bl.a. med en 13-2 sejr over KSF, som blev nr. 2 i turneringen.

I 80’erne lå Rødovre i toppen af dansk ishockey, og vandt DM i ’83, ’85 og ’86, men i ’88 måtte man dyste mod Rungsted om at undgå nedrykning til den næstbedste række. Rødovre klarede skærene, og kunne fortætte i ligaen.

Året efter, i ’89, hentede man den første russiske spiller i den danske liga, Valeri Bragin, og I 1990 gik Bragin og holdet hele vejen til finalen, hvor man spillede hjemmekampene, foran 6.000 tilskuere i Brøndby hallen mod Herning. Bragin scorede sejrsmålet til 4-3 i den sidste kamp, og Rødovre gik ind i det nye årti som danmarksmestre.

I 1995 lukkede den gamle skøjtehal, som for længst var blevet døbt Kostalden i folkemunde, da Rødovre Skøjtearena (i dag Holger Danske Arena) stod færdig med plads til 3.600 tilskuere.

Derefter fulgte nogle magre år, inden Rødovre i sæsonen 98-99 vandt DM-guldet ved at besejre Frederikshavn i finalen, i øvrigt som det lavest rangerede hold til at vinde DM i dansk ishockeys historie, efter at være blevet nr. 6 i grundspillet.

I 00-erne tabte Rødovre finalen 0-3 i kampe til Herning i 2001, men i 2007 vandt man for første gang pokalfinalen i 2007 i Odense mod Odense.

Den seneste medaljehøst kom i 2013, hvor Rødovre vandt bronzekampen mod Odense.

Rødovre Mighty Bulls og RSIK har desuden været en af Danmarks førende talentfabrikker. Ud af talentarbejdet, er der kommet 3 spillere, Jannik Hansen, Mikkel Bødker og Lars Eller, som nåede hele vejen til verdens bedste ishockeyliga, NHL. Sidstnævnte scorede sejrsmålet og vandt Stanley Cup med Washington Capitals i 2018, og efterfølgende blev han hyldet af flere tusind mennesker foran Rødovre Rådhus og i Arenaen af bl.a. Rødovres borgmester Erik Nielsen og USAs ambassadør i Danmark.

Lars Eller er stadig aktiv, nu for Pittsburgh Penguins, og fra denne jubilæumssæson er han en del af en nye ejerkreds i Rødovre Mighty Bulls, bl.a. sammen med Brøndbysanfører Daniel Wass og den tidligere Brøndby anfører Andreas Maxsø, hvis far i øvrigt var fysisk træner på Rødovres guldhold i ’99. De har slået sig sammen med en masse andre kompetente folk, så håbet er for Rødovre Mighty Bulls, at klubben i fremtiden kan løfte sig, og igen spille med i den sjove ende af Metal Ligaen.

Hvis man har smag for mere af RMB’s historie, anekdoter og de 60 år i den bedste række, så kan læse videre her.

For at markere vores 60-års jubilæum vil vi i denne sæson spille i særlige jubilæumstrøjer med det gamle Rødovre-logo.


Vil du være en del af vores frivillig-team? Rødovre Mighty Bulls indgår femårigt partnerskab med Royal Unibrew som ny drikkeleverandør.