Ny cheftræner til Mighty Bulls

Rødovre Mighty Bulls kan i dag præsentere holdets nye cheftræner til de kommende sæsoner. Vi er glade for at kunne byde velkommen til Thor Dresler, som overtager posten fra finske Riku-Petteri Lehtonen.

Kontrakten mellem Mighty Bulls og Lehtonen var en 1+1, som kunne afbrydes af begge parter, og dette har Lehtonen valgt at gøre brug af, så den ekstra sæson ikke aktiveres.

Lehtonen kom til Rødovre fra italienske Ritten/Renon i sommeren 2019 og har sideløbende også været assistenttræner for det italienske landshold. Med fem år i udlandet, mens familien har boet hjemme i Finland, har han nu besluttet, at det er tid til at vende hjem.

- Vi vil gerne takke Riku for hans indsats her i Rødovre. Han har fra dag ét arbejdet målrettet og seriøst på at opnå sine og klubbens mål, og altid været ekstremt velforberedt til hver eneste kamp og træning. Desværre blev resultaterne dog ikke som vi eller han havde håbet på, fortæller sportschef Jørgen Illemann.

- Sæsonstarten gik rigtig fint, men med alle de skader og udfordringer som vi er løbet ind i gennem sæsonen, så fik holdet næsten på ugentlig basis ødelagt rytmen og spilsystemet kom aldrig rigtig ind på rygraden i spillertruppen – ikke at det skal være en undskyldning for noget, men det er dog en logisk forklaring, når vi hele tiden har måttet skifte rundt i kæderne og manglet mange spillere til træning.

- Vi er virkelig ærgerlige over, at vi ikke fik set holdet i slutspillet og fik testet os af, når det virkelig gælder, men sådan endte det desværre. Der er fra vores side selvfølgelig forståelse for, at Riku nu ønsker at vende hjem til sin kone og børn efter en årrække i udlandet, og vi ønsker naturligvis Riku – og hans familie – held og lykke i fremtiden. Vi er sikre på, at han bliver en gevinst i hans næste klub, lyder det fra Sportschefen.

Velkommen til Thor Dresler

41-årige Dresler har de seneste fem sæsoner været assistenttræner i Esbjerg Energy, hvor han har stået i lære hos canadiske Mark Pederson og været med til at hente to danske mesterskaber. Han har derudover også været assistenttræner for U20-landsholdet i 2018/19-sæsonen.

Som aktiv spiller har Dresler spillet 186 landskampe og været en del af VM-truppen ved mange slutrunder. I en stor del af karrieren har han været en del af Herlevs elitehold, men karrieren har også bragt ham forbi forskellige klubber i Hockeyallsvenskan samt Odense Bulldogs, Hvidovre og Herning Blue Fox. I både Herlev, Hvidovre og Herning har han spillet med kaptajn C’et på brystet og det er blevet til over 500 Metal Liga-kampe og over 100 Hockeyallsvenskan-kampe, indtil karrieren stoppede i 2013.

Ved siden af ishockeyen har Thor Dresler uddannet sig som fysioterapeut.

Sportschef Jørgen Illemann om den nye cheftræner:

- Vi er meget glade for at kunne præsentere Thor som ny cheftræner. Han har sammen med Mark i Esbjerg lavet et rigtig stærkt stykke arbejde med to guldhjelme på fem år, og både han og vi synes, at han er moden til at tage springet videre nu.

- Både når vi har talt med ledelsen i Esbjerg og nogle af de spillere, som har spillet under ham, så har det været med positiv feedback om en meget velforberedt og ambitiøs træner, der har en moderne tilgang til jobbet og har fokus på mandskabsbehandling, videoforberedelse og spillerudvikling. Og samme indtryk har han givet i de samtaler, som vi har haft med ham.

- Han har en stor erfaring fra en flot karriere på isen, hvor hårdt arbejde altid har været et varemærke. Særligt den indstilling er vigtig for os, for den bringe unge spillere frem. Hvis man er den bedste i sin årgang, men ikke har den rigtige indstilling, så bliver man altså overhalet af spillere, som måske er mindre talentfulde, men som har viljen og hjertet til slås for det. Vi skal løfte alle til deres maksimale potentiale.

- Vi får en sulten træner, der er klar på at bevise sit værd og med en lang aftale, så giver det Thor muligheden for at skabe kontinuitet og bygge noget langsigtet op. Nu bliver et hans opgave at sætte holdet sammen og finde de spillere, der passer til hans koncept, og så bliver det min opgave at få forhandlet aftalerne på plads inden for de økonomiske rammer, så vi står med en fuld spillertrup til sæsonstarten, slutter Illemann.

Kontrakten med Thor Dresler løber de kommende to sæsoner, og der er herudover lavet en +1 aftale, som kan ophæves af begge parter, omkring en tredje sæson.

Klubben har kendt til Lehtonens beslutning om at vende hjem i et par måneder, og derfor har det også været muligt at undersøge nye kandidater til cheftrænerposten. Aftalen med Thor Dresler har således været på plads i et godt stykke tid – også fra før Danmark og ishockeyverdenen blev ramt af COVID-19-aflysninger og udfordringer.


Årets trøjeauktion bliver holdt online! VIDEO: Se det, der skulle have været slutspilsintroen