Første sejr i hus

Så var turen kommet til første opgør mod hold fra vest Danmark. Esbjerg lagde vejen forbi Rødovre Centrum Arena.

På holdkortet var det hjemmeholdet der manglede flest profiler, men som noget nyt var der et par nordamerikanere i spil.

Der var ikke spillet mange minutter før Esbjerg åbnede ballet. Valdemar Ahlberg omsatte et længere pres til en scoring på William Rørth. Føringen holdt ikke længe før Rødovre bragte balance i regnskabet. En løs puck i slottet blev udnyttet af Victor Cubars på en prisgivet keeper i gæsternes kasse. Assisteret af Oliver Kjær og Mathias Asperup.

Halvvejs i perioden var det som om gæsterne havde løbet hornene af sig, så hjemmeholdet fik bedre fat, og med små otte minutter til pause var Magnus Povlsen tæt på at bringe tyrene i front men pucken drev lige over mål.

I slutsekunderne af åbningsperioden var det igen gæsterne der satte tempoet, men da tiden rendte ud trak Esbjerg en udvisning og dermed skulle starte anden periode i undertal.

Omhyggelig omgang med pucken i overtalsspillet førte til Rødovres anden scoring, - igen Victor Cubars der udnyttede og sendte en retur i kassen. Denne gang assisteret af Magnus Povlsen og igen Oliver Kjær.

Den føring var også kortvarig. En hurtig Esbjerg omstilling blev omsat til scoring af Søren Nielsen. Kort efter blev gæsterne igen ramt af en udvisning, men det var alligevel udeholdet, der med en friløber brændte de to minutters største chance.

Midtvejs i perioden var det tid til at spille fire mod fire. Her brillierede William Rørth med en serie fantastiske redninger. Fuldtallige igen måtte han dog kapitulere da gæsterne igen bragte sig i front ved Jeppe Winther.

Endnu en udvisning til gæsterne gav ikke de store muligheder, ganske som en udvisning til hjemmeholdet kort efter også blev afviklet uden større chancer. Anden periode endte med spiller fra hver side i straffeboksen.

Tredje periode indledte Esbjerg med at sende endnu et par spillere i straffeboksen og Rødovre spillede i overtal i mange minutter og der manglede kun syv sekunder af overtallet før udligningen blev en realitet. Målet blev krediteret nyerhvervede Benjamin Mauritzen med Magnus Carlsen og Sass som assisterende.

En udvisning til Esbjerg midtvejs i tredje periode var en gylden gave til hjemmeholdet for at bringe sig i front, men begge mandskaber virkede udkørte og flade efter en tempomæssig god kamp med høj intensitet, og slutfløjtet ville være en kærkommen befrielse på det jævnbyrdige opgør.

Uafgjort er dog ensbetydende med overarbejde. så hjemmeholdets frelser blev Joshua Heerwagen, der efter assist fra Nicklas Carlsen fik sat den afgørende scoring til sæsonens første Rødovre sejr.


BILLEDER: SKARPE SKUD FRA RØDOVRE-ESBJERG - Jeg forventer en kamp med høj intensitet