Energien skal pilles ud af Esbjerg

Tirsdag tager Rødovre Mighty Bulls fra Vestegnen mod Vestkysten, når Esbjerg Energy inviterer til tirsdagshockey i deres nye, flotte Granly Hockey Arena.

Rødovre tager afsted med en flot skalp fra fredagens runde, hvor Metal Ligaens tophold Aalborg Pirates blev slået med 2-0. Defensiven stod godt og tillod ikke de store åbne chancer, mens målmand William Rørth, der efterfølgende blev valgt til ”Ugens hold” af metalligaen.dk, afværgede alle de forsøg, som slap igennem.

Esbjerg sad over i fredagens runde, men var tirsdag i kamp mod Rungsted, som tog tre point med hjem til Sjælland efter en 1-2-sejr. Vestjyderne har tabt de tre seneste kampe – to rene nederlag og et enkelt i overtid. Alle resultater har dog været yderst tætte med 1-2, 0-2 og 3-4.

Esbjergenserne har ligesom Rødovre været hårdt ramt af skader og var senest uden den nordamerikanske trio Pochiro, Cheek og Downing. Tyrene kunne i fredags dog glæde sig over, at kaptajn Teemu Virtala var tilbage efter at have været ramt af sygdom, ligesom backen Miro Keskitalo, der mod SønderjyskE udgik efter første periode med sygdom, også var tilbage og spillede hele kampen.

Sæsonens første opgør mod Esbjerg endte med en sejr til gæsterne i Rødovre Centrum Arena. Det fysisk stærke Esbjerg-hold scorede to gange i powerplay, mens Trevor Cheek sendte pucken i tomt mål i de døende minutter. Matthias Asperup, som er tilbage til kampen i morgen efter karantæne, scorede Tyrenes enlige mål – også i powerplay.

Kampstart i Esbjerg er kl. 19.00.


Nederlag i Esbjerg Holdene til showkampen er (næsten) sat