En hård og anderledes sæson er slut

Med fredagens fjerde kvartfinalenederlag til Rungsted sluttede ishockeysæsonen 2020/21 for Rødovre Mighty Bulls.

Det har været en hård og meget anderledes sæson, der har været kraftigt præget af coronaen. Vi er naturligvis glade for, at det er lykkedes at gennemføre sæsonen, når man ser rundt i verden og ser alle de helt eller delvist aflyste turneringer. Det har været vigtigt for dansk ishockey at kunne gennemføre Metal Ligaen, og vi håber, at ungdommen og breddeishockeyen snart kommer i gang igen. Men det har også været en meget tom følelse, når vi har måttet spille for få eller slet ingen tilskuere – dét har vi alle savnet!

Der lå mange planer i forhold til arrangementer og events i forbindelse med kampene – og også rundt om -, men alt dette har vi været tvunget til at lægge på is på grund af situationen. Vi håber, at vi til næste sæson ser en mere normal verden og vi kan få sat disse ting i værk, så det kan blive endnu mere attraktivt at gå til Metal Liga-kampene i Rødovre – også for nye publikummer.

Spillertruppen var også hårdt ramt af corona i januar, hvor mange spillere var nedlagt med sygdom. Den sad også længe i kroppen og var ikke sådan lige til at komme af med, hvilket også påvirkede kampene efter holdet kom tilbage igen, da grundformen hos mange skulle bygges op på ny. Hele truppen er dog kommet godt ud på den anden side igen.

Set over sæsonen må grundspillets resultater kategoriseres som utilfredsstillende. En ottendeplads med stor afstand op til midterfeltet er en skuffelse for alle, ligesom der har været for mange store udfald i kampene, der har resulteret i store nederlag. Dog så vi en stor forbedring i de sidste grundspilskampe og en tendens, der fortsatte i slutspillet, hvor vi tror på, at der er gode momenter at tage med og arbejde videre på.

Ser vi på slutspillet, så er det som udgangspunkt ikke tilfredsstillende at ryge ud med 4-0 i en slutspilsserie, men omvendt var præstationerne i kampene gode. 4-0 er ikke retvisende for kvartfinalekampenes tæthed, hvor alle kampe endte med étmålsnederlag, når vi trækker de to sidste sekunds-scoringer i tomt mål ud. At møde grundspilsvinderne er naturligvis altid en stor mundfuld, særligt når man selv kommer fra en skidt periode, så det har været rigtig positivt at se den indstilling, der blev lagt for dagen i slutspillet. Selvom det endte med 4-0, så røg vi ud med nogle præstationer, hvor vi kan holde hovedet højt.

Der er mange elementer, som skal evalueres, men forskellen på grundspillet og slutspillet viser tydeligt, at det mentale har været en nøglefaktor. Holdet har været hårdt ramt på det mentale og det er særligt her, at der skal arbejdes videre med takterne fra de afsluttende kampe og slutspillet, så præstationerne bliver mere stabile og dårlige stimer kan brydes hurtigere. Sæsonen har givet mange erfaringer, som også kan bruges på længere sigt i den genopbygning, der er i gang.

Cheftræner Thor Dresler og teamet omkring er i fuld gang med evalueringer og sammensætningen af den kommende sæsons spillertrup. Det er selvfølgelig et løbende arbejde, der foregår under stort set hele sæsonen, og særligt starter efter nytår og intensiveres herfra. Her er første fokus at sikre en god talentfuld danskerstamme.

Der arbejdes også på at styrke samarbejdet med moderklubben RSIK, hvor der skal knyttes endnu tættere forbindelse mellem de ældste årgange og eliteholdet. Det skal ikke kun være talenterne, der træner med hos eliten, men også elitespillere og -trænere, der er med til at lave til f.eks. special-træninger eller ”workshops” i ungdomsregi for at udvikle fremtidige Mighty Bulls-spillere, der får endnu bedre mulighed for at lære fra og ruste sig til Metal Liga-niveau.

Der skal lyde en stor tak til alle, der har støttet og fulgt holdet gennem den seneste sæson; fans, sponsorer, samarbejdspartnere, frivillige og alle andre interesserede. Vi håber, at vi snart kan se jer alle igen, når verden åbner mere op.

Hvis det bliver muligt i forhold til restriktioner og forsamlinger, så arbejdes der på at lave et opstartsarrangement før sæsonen, ligesom det også var planlagt før denne sæson. Vi afventer, hvad der bliver muligt i løbet af sommeren, og det samme med en trøjeauktions-event.


Klarskov stopper karrieren BILLEDER: SKARPE SKUD fra Rødovre-Rungsted