Skuffende scener giver DIU-straf - og nye sikkerhedstiltag

I forbindelse med nytårskampen d. 27. december 2019 i Rødovre Centrum Arena oplevede vi desværre en meget skuffende opførsel fra en lille gruppe fans, som vi hverken kan eller vil acceptere.

Gentagne gange blev der affyret pyroteknik, der blev kastet øl efter vagtpersonalet og et Rungsted-flag blev afbrændt (med pyroteknik).

Grundet de gentagne afbrændinger af pyroteknik og af frygt for, at brandalarmen i Rødovre Centrum Arena skulle starte, og hele arenaen dermed skulle ryddes, valgte sikkerhedspersonalet at stoppe kampen og herefter rydde en stor del af det afsnit, hvor problemerne var centreret.

I forbindelse med rydningen af afsnittet valgte flere tilskuere at modsætte sig dette – hovedsageligt verbalt - og der var efterfølgende tumult med Politiet uden for arenaen.

Vi skal understrege, at det normalt ikke er scener, som vi ser i forbindelse med vores ishockeykampe, og vi ønsker på ingen måde at se lignende igen. Der har gennem de seneste år flere gange været småepisoder, og det har sammen med særligt episoden ved Hockey Stars-arrangementet og kampen d. 27. december ødelagt ekstremt meget for både Rødovre Mighty Bulls og dansk ishockey.

Danmarks Ishockeyunion har valgt at straffe Rødovre Mighty Bulls, som arrangør af kampen, med en bøde på 50.000 kr. Herudover vil tilskuerafsnit M (nok bedre kendt som ”Sumpen”) være lukket til de to kommende kampe mod SønderjyskE og Esbjerg. Det gælder hele afsnittet. Har man sæsonkort til afsnittet, kan det benyttes til ledige siddepladser (ikke til ståpladserne i afsnit C - udebaneafsnittet).

Det er naturligvis en rigtig ærgerlig udgift for klubben, da vi er hårdt spændt for i forvejen, men vi accepterer straffen og må handle yderligere end de tiltag, som allerede er sat i værk.

Som en del af efterspillet på kampen d. 27. december er der uddelt en lang række karantæner og der kan komme yderligere. Et par enkelte har fået karantæne ved en fejl, men har naturligvis fået dem ophævet igen. Vi skal straffe de rigtige personer, dem som ødelægger ishockeyoplevelserne for alle andre.

Som yderligere tiltag vil der fremover være:

  • Øget stikprøvevis visitation i indgangen. Som ordensreglementet også påpeger, skal man lade sig visitere på forlangende og ellers vil man blive afvist i døren.

  • Der vil blive strammet op i forhold til at afvise synligt berusede tilskuere.

  • Der er i forvejen nultolerance overfor affyring af pyroteknik og muligheden for at rydde afsnit, såfremt gerningspersonerne ikke kan identificeres, vil blive brugt igen hvis vort sikkerhedspersonale vurderer det som nødvendigt.

  • Samarbejdet med Vestegnens Politi intensiveres yderligere.

  • Det vil fremover ikke være muligt at gå ud af Arenaen, når ens sæsonkort eller billet er blevet scannet.

Hidtil har man kunnet gå ud af dørene foran eller bag ved hallen eller ved indgangen og herefter komme ind af indgangen igen (såfremt man har gyldigt stempel). Dette vil fremover ikke være muligt.

I stedet vil der blive oprettet afskærmede, udendørs rygeområder i hver ende. Går man uden for arenaen eller forlader man dette område, har man forladt hallen og man kommer ikke ind igen.

Se nedenstående tegning for placering af rygeområder:

Vi er meget kede af, at nogle få har ødelagt nytårskampen for en masse andre. Særligt også for spillerne på begge hold, der måtte holde 20 minutters pause midt i kampen.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi tager den her sag meget alvorligt og vil arbejde for, at vi ikke kommer til at se noget lignende igen. Det skal være trygt og sikkert at tage til ishockey - både i Rødovre og i landets andre arenaer, og de personer, som er med til at ødelægge den gode stemning, skal holdes ude.

Rødovre Mighty Bulls


Tirsdagshockey mod SønderjyskE OPTAKT: Odense Bulldogs-Rødovre Mighty Bulls