Tirsdag den 13. oktober kom der endelig gæster til Rødovre Centrum Arena. Esbjerg Energy lagde vejen forbi til holdenes første opgør i kampen på de eftertragtede top-4 placeringer.

Efter de obligatoriske hand-shakes blev der trukket godt fra land i et par minutter inden hjemmeholdet fik en udvisning, - formentlig noget der inden kampen var et fokusområde i at minimere. Gæsterne viste dog ikke tænder i overtallet, og tyrene kunne igen sætte fart.

Åbningskassen tilfaldt tyrene der med en kvik spilvending fik bragt pucken ind til Matthias Asperup der fandt Magnus Povlsen som let kunne passere Thomas Lillie i Esbjerg kassen.  Godt syv minutter var der spillet.

I det hele taget stor der Matthias Asperup på de fremragende offensive aktioner der blev etableret i kvikke og præcise puckflytninger fremadrettet.

Et par missede opspil samt en icing puck, resulterede dog i et længevarende pres fra gæsterne efter tolv minutter, - kulminerende med en udvisning til tyrene. Esbjerg opbyggede en god overtalskombination der endte på undersiden og afvist af målrammen, men heldet varede ikke evigt og kort efter var udligningen en realitet.

Næste udvisning var igen til hjemmeholdet der atter sløsede med pucken i egen zone. Igen et Esbjerg forsøg der prellede af på rammen. Idet hele taget meget udisciplineret spil i egen zone af hjemmeholdet, der i mange sekvenser blev udspillet. Dog ingen scoringer inden roen igen kunne sænke sig efter stormvejret, hvor kampen skræmmende gik fra Rødovre domineret til Esbjerg domineret på no time.

Spændende om pausen kunne bringe mere stabilitet i en anden periode der gerne skulle rette op på attituden og bringe fremgang – om ikke andet så undlade dårlige beslutninger i egen zone.

Anden periode startede da også med hjemmeholdet i førersædet, og en kæmpe mulighed til Magnus Carlsen efter godt fire minutter havde fortjent bedre skæbne, men kort efter kom tyrene alligevel igen i front. Det var Victor Cubars der eksekverede tæt under mål.

Glæden var dog meget kort, da Esbjerg i næste sekvens udlignede i en situation hvor pucken ikke kom ud af zonen og Rødovres keeper William Rørth blev ladt alene og chanceløs mod 3 gæster.

Efter tolv minutter idømtes gæsterne deres første udvisning, og tyrene skulle teste deres overtalsspil. Det bragte ingen mål, men momentum blev vippet tyrenes vej og det meste af spillet foregik i gæsternes zone.

Slutminuttet af anden periode blev tidspunktet hvor gæsterne fik bragt sig i front da Brady Shaw uhindret kunne ekspedere pucken i nettet. En våd klud i ansigtet på Rødovre der havde sat næsen op til pause-the med uafgjort på scoreboardet.

Tredje periode bød på varieret hockey hvor der blev kæmpet om hver millimeter is, og en styring halvvejs af Steffen Klarskov var blandt højdepunkterne, efterfulgt af Phillip Schultz der kort efter har et nærgående forsøg der lige rammer snert forbi.

Et overtalsspil til hjemmeholdet med godt fire minutter tilbage var den gyldne mulighed for at skabe balance i regnskabet vi sukkede efter.

Med to et halvt minut igen gik hjemmeholdet all in og spillede seks mod fem for fremtvinge udligningen, men den kom ikke, og gæsterne tog alle point med hjem til vestkysten.

Rødovre Mighty Bulls – Esbjerg Energy 2-3 (1-1 1-2 0-0)
06:15 1-0 Magnus Povlsen
12:31 1-1 Rasmus Bjerrum (Nielsen,  Knight)
24:41 2-1 Victor Cubars (Kjær)
25:39 2-2 Brady Shaw (Wejse, Grønvaldt)
39:18 2-3 Brady Shaw (Wejse, Bjerrum)
Udvisninger: RMB 3x2min, EE 2x2min
Skudstatistik: 31 - 27 (10 - 16, 12 - 8, 9 - 3)
Tilskuere: 375


VIDEO: Højdepunkter fra Rødovre-Esbjerg Dommerne donerer: Skænker honorar til KNÆK CANCER