Brett Welychka klar for Rødovre

Vi er glade for at kunne byde velkommen til den canadiske forward Brett Welychka, der kommer til fra Esbjerg Energy.

26-årige Welychka spillede sidste år sin første sæson i Europa for Esbjerg Energy, så det er en spiller, som cheftræner Thor Dresler kender særledes godt – ligesom Trevor Cheek.

Han kommer fra byen London - i provinsen Ontario - der ligger cirka 200 km sydvest for Toronto og med samme afstand til grænsen til USA. Gennem ungdoms og juniorårene har Welychka primært repræsenteret det lokale hold London Knights, som han har vundet den stærke juniorliga OHL med to gange. Det er også blevet til en enkelt sæson i Belleville Bulls, så det er ikke første gang, at han skal spille med tyrelogo på brystet.

Herefter har han spillet tre sæsoner for Carleton University, inden han rykkede direkte op i AHL og spillede den efterfølgende sæson halvt i AHL og halvt i ECHL. Derfra gik turen til Esbjerg i sidste sæson, hvor han lavede 29 point i 46 kampe.

Cheftræner Thor Dresler om Welychka:

- Brett er en energisk spiller, som giver en god og solid indsats hver eneste aften. Derudover har han en rigtig god indstilling til træning og lever meget professionelt.

- Han har god fart i jernene, er teknisk dygtig og læser spillet godt. Brett kan spille både wing og center, ligesom Cheek, men det er tanken at begge starter som center. Derfra kan der jo ske meget gennem sæsonen, så det er altid rart at have alsidige spillere som Brett, fortæller han.

Herudover har Welychka af flere omgange været kaptajn og haft lederroller på sine tidligere hold, hvilket naturligvis også er en klart positiv egenskab, så han kan være med til at lære fra sig og præge de yngre spillere i truppen.

Kontrakten er gældende for den kommende sæson og Welychka trækker i trøje nummer 27.


Svensk back til Mighty Bulls Træningskampe fastlagt