Antiklimaks på ellers fuldendt comeback

Andendagsgildet i Rødovre Centrum Arena, med Esbjerg på menuen, skulle med Rødovre briller gerne vise, at rollerne kunne ombyttes fra fredagens kampe, hvor gæsterne vandt over Herlev og hjemmeholdet fik en lektion af Frederikshavn.

Seksten sekunder gik der inden gæsterne fik bragt sig i front på stort sløseri af hjemmeholdet i egen zone. Det var Zach Pochiro, der takkede for gaven. Scoringen fik hjemmeholdet hurtigt rystet af, og kursen mod udligning blev sat med et sandt bombardement af Esbjergs mål uden succes. 

Roen sænkede sig dog igen og kampen virkede jævnbyrdig med kvalificerede tilbud til begge mandskaber. Med fem minutter til første pause blev hjemmeholdet igen fanget i clearing af egen zone, og Esbjergs kynisme bragte endnu en scoring, da pucken konsekvent blev sendt i mål.

Udefra så det ud som om Rødovre skulle bruge meget mere energi på at skabe muligheder i offensiv zone og uden den fornødne kynisme, mens gæsterne udnytter den mindste fejl, der laves egen zone.

Anden periode startede hvor første slap, men det var tydeligt, at Rødovre havde fået besked på at komme op og blokke Esbjergs skud, og det så ud til at virke. Tyrene bed sig bedre fast fremad banen og der kom mere direkte spil på gæsternes mål. En reducering blev det også til, da Marco Virtala i slottet kunne styre pucken i mål på et forsøg fra Marco Illemann.

En hurtig omstilling halvvejs i perioden med Rødovres Jannik Karvinen som spillede Steffen Klarskov fri på bagerste stolpe bragte næste scoring. Forsøget endte hos Kasper Jensen som eksekverede og dermed bragte balance i regnskabet og man kunne igen høre, at der var tilskuere i hallen. Momentum i opgøret var flyttet over på Rødovres side, der dog virkede trængte perioden ud.

Tredje periode var sytten sekunder gammel, da Rødovre bragte sig foran. Det var Nikolaj Zorko, som trak ind over blå linje og skød pucken i mål. En overraskende vending på kampen var en realitet. Og første udvisning i opgøret manglede stadig, selvom der havde været masser af muligheder.

Med otte minutter tilbage kom den første udvisning, og det var Rødovres Steffen Klarskov der tog en hooking. Men Matt O'connor i tyreburet var spillet varm og nappede alt hvad der kom.

Esbjerg forsøgte sig med den klassiske menu. Timeout, seks spillere på isen og pres på modstanderen og med 34 sekunder igen kom udligningen ud af et kæmpe klumpspil.

En flok skuffede tyre skulle i overtid, men intet er sikkert før pucken er i kassen. Det var Esbjerg, der tog bonuspointet, da Trevor Cheek fik lov at løbe fri og lægge pucken i kassen.

Næste kamp er i Herning på tirsdag, mens Aalborg Pirates kommer på besøg til den sidste kamp inden jul fredag.

Rødovre Mighty Bulls – Esbjerg Energy 3-4 (0-2 2-0 1-1, 0-1)
00:16 0-1 Zach Pochiro (Cheek, Christensen)
15:09 0-2 Matthew Pistilli (Hjulmand, Madsen)
27:34 1-2 Marko Virtala (Illemann, Eller)
30:34 2-2 Kasper Jensen (Klarskov, Karvinen)
40:17 3-2 Nikolaj Zorko (M. Virtala, Eller)
59:28 3-3 Trevor Cheek (Downing, Pochiro)
62:55 3-4 Trevor Cheek (Pistilli, Vinther)

Udvisninger:  RMB 1x2min, EEI 0
Skudstatistik22 - 29 (10-8, 9-9, 3-9, 0-3)
Tilskuere: 702


VIDEO: Højdepunkter fra Rødovre-Esbjerg OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Esbjerg Energy